Jan Ursem, Uden

November 2018

Als kind heb ik een aantal jaren in Australië gewoond. Toen ik een jaar of twaalf was, was ik helemaal gefascineerd door de rivier de Nijl. Weet nog dat ik met mijn broertje van acht lijsten maakte wat we allemaal nodig zouden hebben voor een tocht op de Nijl: hoeveel meters touw, hoeveel hout, enz. Ging naar de bibliotheek boeken halen over de Nijl en dieren resp. gevaren die we daar tegen zouden komen.

We zijn de afgelopen twintig jaar vaak naar Egypte geweest, duikvakanties, snorkelvakanties, een auto gehuurd en rondgetrokken. Een nijlcruise was nog steeds een wens en mijn jongensdroom. Door bepaalde redenen bleef het bij een droom.
Ruim twee jaar geleden heb ik een hersenbloeding gehad. Vier maanden in de tolbrug , den bosch gerevalideerd, en toen ik het met een verpleegkundige daar had over traplopen, zei zij: u denkt toch niet met dat been van u dat u ooit nog trap kunt lopen? Dus?
Een jaar geleden zijn we ons hierin gaan verdiepen, daar iemand zei “ we will make it happen” De manager van het cruiseschip stuurde een foto van de trappen die telkens bij aankomst, en vertrek genomen dienden te worden met . daarbij de loopplank. Ik heb met Casper, Maartje en Marianka gesproken, en over een periode van zeven maanden heb ik intensief met steps driemaal in de week geoefend in combinatie met andere oefeningen. Daarnaast regelmatig met Maartje naar een gebouw geweest met een lange trap in een openbare ruimte. Deze met tussenpozen tweemaal op- en afgelopen. Nee, het traplopen ging niet weer zoals vroeger, was ook niet de verwachting. Maar het ging goed en veilig en voldoende om het maken van de cruise met vertrouwen tegemoet te zien.
Mijn vrouw Inez en ik hebben een geweldige cruise gemaakt. Aan alle excursies deelgenomen (vier zouden er niet mogelijk zijn voor mensen in rolstoel, ik neem mijn scootmobiel mee op vakantie), ook lange autoritten tot tien uur gemaakt, gesnorkeld in de rode zee, op het strand gelopen (dit alles zou allemaal niet meer mogelijk zijn).
Ik waardeer enorm de deskundige, professionele begeleiding van Maartje en Marianka, en alles wat zij gedaan hebben om mijn jongensdroom te helpen uitkomen. Ik wil nog veel verder komen, en weet zeker dat ik daar nergens beter voor terecht zou kunnen als hier!

Meld hieronder uw eigen ervaring

  Uw naam (verplicht)

  Uw email (verplicht)

  Uw bericht (verplicht)

  Uw document

  Uw afbeelding

  Vul aub de code in ter voorkoming van spam

  captcha

  Leon en Monique van den Broek, Uden

  Juli 2017

  Leon en ik, beiden ingeloot voor de 4- daagse van Nijmegen….
  We waren al fanatieke wandelaars, maar nu moesten we toch andere afstanden trainen.
  In die trainingsfase liepen we allebei blessures op, maar fysio team Caspar vd Broek bleef erin geloven,
  dat we hem gingen lopen….. en jawel , gister zijn we allebei zeer trots en voldaan over de eindstreep gegaan !!!

  In het voortraject super goed behandeld/begeleid, maar ook tijdens de 4-daagse, iedere avond ff de kuitjes losgemaakt, voeten in de tape.

  Beste fysio-team-Caspar vd Broek;
  Allemaal super bedankt !!!
  Zonder jullie was het nooit gelukt !!

  Danielle Mollen, Uden

  Juli 2017

  In februari van dit jaar had ik besloten om samen met een vriend van mij de Strong Viking run te gaan lopen.
  Omdat ik toen 3 keer per week aan hardlopen deed leek het me verstandig om ook een crossfit traning (2 maal per week)
  te gaan volgen en daarnaast minimaal 1 keer per week te blijven hardlopen.
  Maar toen ik op zachte ondergrond wilde gaan lopen kreeg ik spontaan last van klachten in mijn knie.
  In de aanloop naar de run hebben jullie, Maartje Verheul- vd Heijden en Caspar van den Broek, mij behandeld en met resultaat,
  een paar weken voor de run was ik helemaal klachten vrij!
  De begeleiding bestond uit Maartje als sportfysiotherapeute en Caspar als manueeltherapeut.

  Op 18 juni 2017 was het dan zover,! De Strong Viking Run aan de Berendonck in Wijchen.
  Een parcour van maar liefst 13 km met ruim 40 obstakels!
  Wat was het gaaf ! En ook zwaar, een hele uitdaging (en dat met bijna 30 graden!),
  maar vooral heel leuk en een super goede sfeer. En ja ik heb het gehaald!

  Mijn knie heeft het overleefd, nauwelijks klachten en zelfs geen spierpijn gehad!
  Al met al super goed voorbereid en dat mede dankzij jullie.

  Daarom wil ik jullie bedanken, voor het vertrouwen dat jullie me hebben gegeven dat ik op tijd hersteld zou zijn, en de fijne behandeling bij professionele mensen!

  Hieronder nog een foto, om het sfeerbeeld over te brengen van deze geweldige dag 🙂

  Groeten Danielle Mollen

  Mollen

  Luuk van de Voort, Uden

  Mei 2017,

  “Eindelijk weer lekker voetballen”

  Maanden kon ik niet voetballen vanwege een blessure aan mijn lies of hamstring, we wisten niet precies waar het vandaan kwam en daardoor bleek dat ik ook niet goed geholpen kon worden.
  Een enorm frustrerende tijd!

  Nadat we de intake bij Caspar hadden gedaan hebben we een behandelplan opgesteld waarin we eerst het lichaam rust hebben gegeven, vervolgens heeft Caspar het lichaam gestabiliseerd
  en zijn we daarna met Maartje aan de slag gegaan om het lichaam flexibeler te maken. Binnen 10 weken stond ik weer lekker mijn wedstrijdjes te voetballen…..Wauw wat fijn!

  “Caspar & Maartje, dank jullie wel. Ik heb geen pijn meer en ik vind het super om weer lekker te kunnen voetballen ” groetjes Luuk van de Voort, 7 jaar

  Mevr. Ilse Cuppen, Uden

  Mei 2017,

  Na een jaar in behandeling te zijn geweest bij Caspar kan ik weer lekker
  bewegen. Vorig jaar kon ik soms niet meer lopen van de zenuwpijnen in mijn
  bekken en benen. De behandelingen van Caspar hebben super goed geholpen en
  daarbij geeft hij ook goed en eerlijk advies en uitleg. Op zijn advies ben
  ik vorig jaar oktober de fysiofitness in zijn praktijk gaan doen om zelf
  mijn spieren weer wat sterker te maken. Deze combinatie heeft heel goed
  uitgewerkt.
  Ik kan inmiddels weer lekker uren wandelen en over een aantal weken ga ik
  weer starten met yoga, dit deed ik ook voorheen. Dit was een jaar geleden
  ondenkbaar.
  Ik zou Caspar absoluut aanbevelen omdat je bij hem naar mijn mening in goede
  handen bent!

  Groeten,

  Ilse Cuppen

  Dhr. Sjuul van der Heijden , Nistelrode

  April 2017

  Eindelijk weer voetballen!

  Na 15 maanden is het dan eindelijk zover, ik voetbal weer!

  Nadat ik bij verschillende fysiotherapeuten ben geweest, een operatie aan mijn meniscus heb gehad, kwam ik in september 2016 terecht bij Praktijk voor Fysiotherapie Caspar vd Broek.
  Ik was toen al 11 maanden aan het sukkelen met mijn knie, en lag er dus ook al 11 maanden uit met voetballen.
  Constant kreeg ik de verwijzing naar mijn knie, maar Caspar keek verder. Na de eerste behandeling had Caspar goede hoop en zei dat die mij in de winterstop weer helemaal voetbal fit had!
  Ik kon natuurlijk niet wachten, eindelijk iemand die positief is?! Caspar deed oefeningen en zei dat het probleem vanuit de heup kwam. De heup was geblokkeerd en daardoor ging ik mijn knie overbelasten.
  Na de nodige behandelingen mocht ik langzaamaan het veld weer op. Onder begeleiding van John Paul Willems (SSR training) en onze eigen herstel trainer hadden we een herstel programma opgesteld en je raad het al,
  na de winterstop heb ik weer mijn eerste wedstrijd gespeeld!

  Op deze manier wil ik Caspar nog even bedanken en kan ik iedereen Caspar aanbevelen. ( kijkt verder en zoekt naar oplossingen )

  Mvg,

  Sjuul van der Heijden

  Dhr. Twan van Bergen, Uden

  Februari 2017

  Afgelopen okt 2016 heb ik na lang uitstel (14 Jaar na diagnose versleten heup) en mede op advies van Caspar, die mij al die jaren zo fit mogelijk heeft gehouden,
  besloten om een nieuwe heup te laten plaatsen.
  Dit is gebeurd bij kliniek viasana in Mill en mede door de intensieve begeleiding van het team van Caspar en in het bijzonder Jody van Kessel kan ik nu ( 3 maanden later) weer pijn vrij werken, wandelen en fietsen en verwacht ik binnen afzienbare tijd ook weer te kunnen tennissen.

  Mevr Lenie den Brok , Schaijk

  Februari 2017

  Een tijdje geleden kreeg ik in toenemende mate last van mijn voeten. Omdat de klachten niet afnamen heb ik bij Voet & Winkel (in Uden) steunzolen aan laten meten. Deze steunzolen hebben wel tot vermindering van de klachten geleid, maar het heeft helaas mijn klachten niet weggenomen. Daarom hebben zij mij doorverwezen naar de Fysiotherapie praktijk van Caspar van den Broek in Uden. Zij hebben mijn voeten onderzocht en gediagnostiseerd. Op basis hiervan hebben zij een behandelplan opgesteld en ben ik o.a. behandeld middels Dry Needling. De behandelingen resulteerden al snel in een verdere afname van de klachten, met als uiteindelijk resultaat dat ik door de combinatie van fysiotherapie behandelingen en steunzolen nu helemaal geen klachten meer heb.

  Ik ben daarom zeer tevreden met het resultaat en wil daarvoor Rob (van Fysiotherapie praktijk Caspar van den Broek) bedanken.

  Mevr Monique van den Broek, Uden

  Januari 2017

  Yes, I did it!
  Meegedaan aan de buffelrun 2016 in Boerdonk. Op 27 juli 2015 verbrijzelde ik mijn enkel en waren de uitzichten niet ok. Ik hoor Dr. Nijman van ziekenhuis Tjongerschans in Heerenveen nog zeggen: “Mevrouw, dat ziet er niet goed uit, ik weet niet of we dit wel kunnen repareren.” Vervolgens de operatie met 3 specialisten die 2,5 uur duurde en de waarschuwing daarna om de enkel absoluut niet te belasten en tenminste 3 maanden volledige rust te geven.
  Met de… hulp van heel veel mensen is het wel goed gekomen waaronder de Praktijk voor fysiotherapie van Caspar van den Broek, en dan met name topper Jody van Kessel die me inmiddels al een jaar begeleidt.

  Super om zo een hoofdstuk af te kunnen sluiten, ik doe weer mee.

  Mevr Coby Bakker- Berkhof, Uden

  November 2016.

  Ik kan weer fietsen!!!!

  Heerlijk weer zelfstandig te zijn om even boodschappen te doen of naar het centrum te gaan zonder van anderen afhankelijk te zijn. Na mijn hersentrauma kon ik niets meer. Met fysio bij Caspar van de Broek maak ik goede vooruitgang. Jody heeft me helemaal opgang geholpen. Een paar maanden geleden heeft ze mij leren fietsen op een duo fiets. Dat ging heel goed. Inmiddels een driewieler aangeschaft met trapondersteuning. Fietsen op een driewieler is echt heel anders dan een gewone fiets, zonder dat je het wil rijdt er zo mee de berm in. Op een leeg parkeerterrein liet ze me oefenen om controle over de fiets te krijgen. Na gewenning kreeg ik er vertrouwen in en was ik klaar om de wijk in te gaan. Ik kreeg verkeersles waar je allemaal op moet letten om weer aan het verkeer deel te kunnen nemen. Dat ging steeds beter en de route werd verder uitgebreid. Onder begeleiding van Jody, op haar eigen fiets, naar drukkere gedeelten zoals rotonde’s en het centrum. Nu ben ik er klaar voor om helemaal zelfstandig te gaan. Deze mijlpaal hebben we binnen!

  patientervaring1_1000x934

  Dhr. Cor Schel, Zeeland

  November 2015
  Ten gevolge van een HET trauma (hoog energetisch trauma) in april 2013 zijn er fracturen ontstaan in zowel mijn linker- als mijn rechter hakgewichten en thv van mijn rechterschouder.
  Er heeft een intensieve revalidatie periode plaatsgevonden in het revalidatiecentrum Tolbrug te Uden. Vanaf november 2013 ben ik in behandeling bij de praktijk voor Fysiotherapie Caspar van den Broek. Mede door de juiste en goede begeleiding van alle therapeuten in de Tolbrug en zeker ook bij de praktijk voor Fysiotherapie Caspar van den Broek, die mij tijdens en na de revalidatie hebben behandeld, kan ik nu weer redelijk lopen en maak ik nog steeds kleine vorderingen.

  Bedankt alvast daarvoor.

  Mevr.Coby Bakker, Uden

  “Vooruit kijken en niet achterom”

  Oktober 2015.

  Na herstel van een ernstige hersenbloeding met vier hersenoperaties verbleef ik twee maanden in revalidatiecentrum de Tolbrug. Ik had in coma gelegen en kon niets meer, ik moest alles opnieuw leren. Met fysiotherapie, ergotherapie, logopedie, psychologie en maatschappelijk werk kwam ik stap voor stap vooruit. Ik wilde snel vooruit om mijn eigen dingen zelf te kunnen doen. Concentratie en geduld had ik nog niet en viel al op de tweede dag in de badkamer van de Tolbrug en brak mijn heup. Dus revalidatie voor twee tegelijk. Na een tijdje bleek ik het geluk te hebben dat het in mijn hoofd als vanouds was maar lichamelijk was mijn rechterzijde (arm en been) nog deels verlamd met een slepend been. Daarnaast de langdurig pijnlijke gevolgen van de heupbreuk. Met veel oefeningen lukte het me met hulpmiddelen de eerste stappen te kunnen maken. Uiteraard allemaal onder begeleiding van de fysio therapeut.

  Na 2 maanden Tolbrug was het tijd om vanuit thuis verder te gaan revalideren met fysio. Dit kon omdat mijn man thuis was. Gezien wat mij overkomen was ben ik van heel ver gekomen, ik mocht niet klagen. Maar gewoon dingen doen zoals vroeger was er echt nog niet bij. Ik kreeg op de Tolbrug van iemand de hint dat je bij Caspar van de Broek heel goede fysio krijgt. Dit is bij mij om de hoek dus de keuze was gauw gemaakt. Met het intake gesprek bij Jody werd me gevraagd wat mijn doelstellingen zijn, gevolgd door een aantal praktijk testen om te kijken wat ik wel en vooral niet kon. Daarmee is een plan van aanpak opgesteld. De gevolgen van de hersenbeschadiging aan de rechterzijde (deels nog verlamde) arm en been speelde een grote rol in combinatie met de heupbreuk. Jody begon met allerlei arm en been oefeningen waarmee tevens gestimuleerd werd de opdrachten vanuit mijn hoofd te activeren. Daarmee kreeg ik de controle en concentratie van mijn lichaam steeds beter onder de knie. Langzaam aan werd begonnen met aanvullende oefeningen en krachttrainingen om mijn arm en been sterk te maken. Gewoon lopen en evenwicht bleef een probleem. Jody maakt hiervoor met regelmaat lastige parcoursen op die ik moet nemen. Door de vele verschillende soorten oefeningen en krachttrainingen werd mijn conditie steeds sterker en de concentratie steeds beter. Ik begon de eerste stappen zonder hulpmiddelen te maken, geweldig was dat. Het was nog geen schoonheidsprijs maar toch.

  Nu na ruim twee jaar met drie keer p/week een uur fysio kan ik redelijk lopen maar ik ben er nog niet. Jody is nog volop bezig met evenwicht oefeningen en oefeningen om mijn rechterbeen been sterk te maken. Ik wil graag vooruit en Jody legde de lat telkens wat hoger. Ik maak flinke stappen vooruit en af en toe één achteruit. Er zijn dagen bij dat het prima gaat en soms zit het er niet in, mijn lichaam laat het dan afweten en ben ik moe. Vermoeidheid hoort bij hersenbeschadiging zie mijn neurospecialist. Ook worden nu andere kleinere problemen zichtbaar. Jody past de oefeningen daarop aan.

  Dankzij de variatie van de oefeningen maak ik nog steeds goede vooruitgang. Jody maakt het dat het nooit een verveling wordt. Elke keer krijgt ze het voor elkaar een wisselende fysio te geven zodat het niet eentonig wordt en altijd is het gezellig. Als nodig valt Remy, Jelle of Marianka in. Ook met hun is het fijn fysio te krijgen en gezellig. Het is een fantastisch team bij Caspar van de Broek.

  Lisa Wijdeven,Volkel

  Op 25 maart 2013 kwam ik voor het eerst in de praktijk van Caspar. Ik kon moeilijk lopen en had al 5 operaties aan mijn knie gehad, zonder resultaat. Mijn rechterbeen stond in een gebogen stand en ik kon al meer dan een jaar mijn knie niet strekken, waardoor ik op mijn teen liep.

  Ik had nog verschillende operaties te gaan en was als een tijdje in behandeling van de Bergmann kliniek in Naarden, toen ik bij Caspar binnen kwam. Ook mijn fysiotherapie was in Naarden waardoor ik een paar maanden twee keer per week moest afreizen naar de Bergmann kliniek. De Bergmann kliniek gaf na een aantal maanden aan dat ik een fysio dichterbij huis mocht zoeken maar wel met goedkeuring van de kliniek ivm mijn ingewikkelde casus. Daarnaast was mijn vertrouwen in andere fysiotherapeuten ver te zoeken door verkeerde behandelingen. Dus wilde ik eerst een gesprek om te kijken hoe het aanvoelden. Op mijn lijstje van fysiotherapeuten stond Caspar van den Broek. Toen ik met mijn vader bij Caspar op gesprek kwam voelde het meteen vertrouwd. Caspar gaf mij meteen vertrouwen hij vroeg wat ik wilde bereiken met de therapie. Ik gaf aan dat ik het liefst zou willen dat niemand aan mij kon zien dat ik iets had. Caspar beloofde mij dat dat ging lukken.

  Ik had nog verschillende operaties te gaan bij de Bergmann kliniek in Naarden en kwam daarna bij Maartje terecht voor revalidatie. Twee keer per week zijn we fanatiek aan de slag gegaan en stukje bij beetje zagen we vooruitgang. Maartje is mee geweest naar de Bergmann kliniek om zich te verdiepen en met eigen ogen te zien wat ik daar moest doen. Maartje is ontzettend leergierig en neemt geen genoegen met half werk. Ik ben van ver moeten komen en Maartje heeft me overal doorheen gesleept. Van huilend op de behandeltafel tot hardop lachend in de zaal, Maartje gaf ook niet op.
  Doordat mijn knie zoveel geleden had met de vele operaties zat ook mijn rug, nek, heupen en enkels vast. Samen met Joris heb ik gewerkt om alles weer soepel en los te krijgen zodat ik bij Maartje weer zonder belemmeringen kon trainen.

  Nu twee jaar later, ziet niemand meer iets aan mij. Maar dat is nog niet alles: Ik ga 1 keer in de week hardlopen, ik kan hinkelen en ga ik na de zomervakantie proberen om te volleyballen. Mede door het vertrouwen van Caspar, Maartje en Joris ben ik verder gekomen als wat ik ooit had durven dromen.

  Mijn revalidatie zit er bijna op. Ik heb van de Bergman kliniek een brace gekregen waar ik recreatief mee mag sporten. Maartje heeft mij beloofd dat ik altijd terug mag komen als ik mijn knie even niet vertrouw of als er even naar gekeken moet worden. Ook Caspar en Joris maken nog altijd even tijd om te vragen hoe het gaat. Ik zou op geen enkele andere manier gerevalideerd willen hebben en ga ze zelfs een beetje missen als ik straks klaar ben.

  Joyce Schilperoort, Uden

  Na anderhalf jaar pijn en na anderhalf jaar ziekenhuis in en uit en van de ene fysiotherapeut naar de andere fysiotherapeut heb ik eindelijk resultaat.

  Naar de neuroloog, een MRI scan, een botscan!
  Naar de reumatoloog veel onderzoeken, bloedonderzoek en een botscan, ja ja het mag wat kosten, maar niets wijzer, niets kunnen vinden!
  Verder Osteopathie gedaan, acupunctuur en van de ene fysio naar de andere fysiotherapeut leverde nog steeds niets op. Dus maar veel medicijnen slikken tegen de pijn: naproxen en veel paracetamol.
  Toch nog maar weer een afspraak gemaakt en nu bij Caspar, mijn laatste hoop!!
  Caspar hoort mijn verhaal aan. Hij luistert! Hij vraagt meteen door! En.. hij komt tot een plausibele conclusie!! Een val van de trap van twee jaar geleden veroorzaakte al deze pijn! Toen ging het snel: Een plan van aanpak werd gemaakt. En jawel 1 april begonnen. Ik gaf de pijn toen cijfer 10 en zit nu nog op een 3. Geweldig! Stevige manipulatie van zowel Caspar als van Marianka. Daarbij ook nog behandeling ondergaan volgens de fascia methode door Caspar.
  Ik loop zelfs weer op hakken! We zijn er nog niet helemaal maar ben al een heel eind!

  Mijn motto: Blijf net zolang zoeken totdat je de juiste therapeut vindt. Ze bestaan!!

  Yvonne Lucius, Nistelrode

  Na een jaartje is het zover, ik mag en kan weer voetballen!
  En het gaat niet alleen om het voetballen, want ik heb ook geen last meer tijdens de dagelijkse activiteiten en het sporten op school. Mede dankzij jullie hulp!
  Vanaf mei 2013 ben ik iedere week naar de praktijk gekomen om te revalideren. Volop getraind om mijn enkel sterker te maken. Tot het moment kwam, dat ik samen met Jody het veld op mocht tijdens de Sport Specifieke Revalidatie training. Het waren leuke hersteltrainingen en op dat moment ging ook ik er weer in geloven.

  Nu, bijna 2 maanden na de start van de hersteltrainingen, sta ik weer op het voetbalveld zonder pijn te voetballen. Afgelopen zondag weer voor het eerst 80 minuten gespeeld en aanstaande zondag mag ik weer de volledige wedstrijd uitspelen!
  Graag wil ik jullie bedanken!

  Zonder jullie, was het me niet gelukt!

  Dankjewel!

  Sanne van Oeffel, Mariahout

  In december 2013 kwam ik terecht bij Caspar met mijn knie. Sinds 2007 al 7 operaties ondergaan en 2 ziekenhuizen verder was er geen dokter die wist wat te doen. Ik moest leren leven met de pijn in mijn knie.
  Caspar nam hier geen genoegen mee en nam me in behandeling. Na wat behandelingen te hebben gehad heeft me, in overleg met mij, naar de Bergman kliniek gestuurd in Naarden. Daar hebben ze me geopereerd aan mijn knie en mijn voorste kruisband weggehaald om toch van de klachten af te komen. Revalideren wilde ik daarna nergens liever dan bij Caspar van den Broek fysio in Uden. Ik kwam voor mijn revalidatie bij Maartje terecht. Voetballen zou ik niet meer kunnen zonder voorste kruisband, maar leven zonder pijn in mijn knie wel. Dankzij Caspar, Maartje en Joris kan ik weer functioneren in het dagelijks leven zonder pijn.

  Mijn motto: Believe in your dreams is uitgekomen bij fysio van den Broek.